top of page

Πως επηρεάζει το Covid Test τις ομάδες οικονομικά

Σε περίπτωση που δεν παρακολουθήσατε τα νέα και αναρωτιέστε για ποιον λόγο δεν έγινε το ματς μεταξύ Tottenham και Leyton Orient για το Carabao Cup αυτή την εβδομάδα, ο λόγος ήταν πως στα τεστ για Covid που έκαναν οι ‘’O’s’’ βρέθηκαν 15 θετικά κρούσματα παιχτών της ομάδας.

Κάτι όμως που ίσως πολλοί να μην γνωρίζετε είναι πως σε αντίθεση με το τέλος της περυσινής σεζόν, την φετινή, τα τεστ στις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών μετά την Premier League δεν είναι υποχρεωτικά.


Ο λόγος που η EFL αποφάσισε να μην τα κάνει υποχρεωτικά είναι πως το 99% των τεστ που πραγματοποιήθηκαν από τον Μάρτιο και μετά ήταν αρνητικά.

Σε συνδυασμό λοιπόν και με το οικονομικό κόστος, σε μία εποχή που οι ομάδες βρίσκονται στο όριο, πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Ενδεικτικά πλέον οι ομάδες μέσω της streaming πλατφόρμας ανά αγώνα βγάζουν περίπου 8000 λίρες σε αντίθεση με τις 54,000 που έβγαζαν από τα εισιτήρια. Αν σκεφτούμε πως σε κάθε γύρο τεστ για Covid χρειάζονται 7000 λίρες, είναι εύκολα κατανοητό για ποιον λόγο απλά δεν είναι βιώσιμο αυτό το μοντέλο.

Πολλές ομάδες της Premier League όπως η Chelsea και η Tottenham προσφέρθηκαν να πληρώσουν για τα τεστ των αντιπάλων τους πριν από το μεταξύ τους ματς κυπέλου. Το παράδειγμα της Leyton Orient μας δείχνει όμως πως μπαίνοντας στον χειμώνα, το συγκεκριμένο μοντέλο της μη διεξαγωγής τεστ δεν είναι ασφαλές.

Μία λύση για τον χειμώνα ίσως ήταν η Premier League να πληρώνει για τα τεστ όλων των ομάδων των κατηγοριών.

Αυτό αν υποθέσουμε πως γίνει και για τις 72 ομάδες της Αγγλικής πυραμίδας μιλάμε για μισό εκατομμύριο λίρες την εβδομάδα, κάτι που σίγουρα συνολικά οι 20 ομάδες της Premier League μπορούν να το αντέξουν.

Φαίνεται από τώρα πως η σεζόν ειδικά στις μικρές κατηγορίες θα είναι περίεργη τον χειμώνα.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας στο συγκεκριμένο θέμα; Γράψτε μας στα σχόλια.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page