top of page

Πως η North Shields κατάφερε να έχει κόσμο στο γήπεδο

Συνεχίζουμε με non-league football και σήμερα. Το γήπεδο που βλέπετε στη φωτογραφία είναι το 1500 θέσεων Daren Persson Stadium στο North Shields, το οποίο είναι ένα προάστιο του Newcastle. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία στο γήπεδο υπάρχει κόσμος, κάτι που πολύ σπάνια βλέπουμε τον τελευταίο καιρό.


Η North Shields FC κατάφερε να φέρει ένα μικρό μέρος των φιλάθλων της πίσω στα γήπεδα, τηρώντας ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο 50 σελίδων όπου αναφέρονται όλοι οι απαραίτητοι κανονισμοί για να μπορεί να έρθει ο κόσμος στα γήπεδα, αλλά και να είναι ασφαλείς οι παίκτες και όλοι όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Η Αγγλική ομοσπονδία από τα τέλη Αυγούστου έχει επιτρέψει στις πολύ χαμηλές κατηγορίες την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, πάντα τηρουμένων των κανόνων. Η ομάδα αγωνίζεται στην Northern Football League Division One, κατηγορία στο 9ο επίπεδο της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής πυραμίδας.

Ακόμα και με αυτούς τους περιορισμούς, η ομάδα καταφέρνει να μαζεύει περίπου 200-300 φίλους της σε κάθε ματς, ενώ μερικές φορές έρχονται και οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας. Το κόστος για να παρακολουθήσει κάποιος αγώνα στο Daren Persson Stadium είναι μόλις 7 λίρες, το μισό δηλαδή από το pay-per-view κόστος ενός αγώνα της Premier League. Όμως η εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα ίσως να μείνει αξέχαστη!

Ο πρόεδρος της ομάδας (επίσης πρώην παίκτης των Arsenal, Newcastle, Εθνικής Αγγλίας) Malcolm Macdonald δηλώνει πολύ ευχαριστημένος που έστω και λίγοι φίλαθλοι καταφέρνουν να ξαναέρθουν στο γήπεδο. Η ομάδα δε χάνει μόνο έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα αλλά και από την pub της ομάδας, η οποία δε μπορεί προφανώς να είναι γεμάτη όπως παλιά. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον.

Να προσθέσουμε πως τα αδέλφια Longstaff (Sean και Marty) είναι μεγαλωμένοι στο North Shields, οπαδοί αλλά και ενεργά μέλη της ομάδας και πληρώνουν κάθε χρόνο 100 λίρες για το εισιτήριο διαρκείας!

Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα δούμε και στις πιο υψηλές κατηγορίες τον κόσμο ξανά στα γήπεδα.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page