top of page

Στρατός και ποδόσφαιρο; Κι όμως συνδυάζονται!

Σήμερα στις 19:30 η Manchester City θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Cheltenham Town της League Two, στα πλαίσια του τέταρτου γύρου του FA Cup. Μπορεί ο Pep Guardiola να μην αφήνει ποτέ σε ηρεμία τους παίκτες του και να μη υποτιμά καμία ομάδα, αλλά στην Cheltenham ετοιμάζονται για πόλεμο!


Προπονητής της Cheltenham είναι ο Michael Duff, πρώην παίκτης της Burnley με την οποία κατάφερε να ανέβει 2 φορές στην Premier League. O πατέρας του Duff ήταν για 50 χρόνια μέλος της Βασιλικής Αεροπορίας και πέρασε στον Michael τη στρατιωτική πειθαρχία. Ο Duff όχι μόνο μεγάλωσε σαν άνθρωπος με τις στρατιωτικές αρχές, αλλά τις πέρασε και στη ποδοσφαιρική του καριέρα, κάτι που λέει πως τον βοήθησε πολύ.


Έχει καλέσει στο προπονητικό team τον βετεράνο του Βρετανικού στρατού Ben Williams, ο οποίος είχε πολεμήσει και στο Αφγανιστάν. Ο Williams δουλεύει εδώ και 2 χρόνια με τους Robbins κυρίως σε θέματα πειθαρχίας αλλά και σε φυσική κατάσταση. Θέλει οι παίκτες να δείχνουν τον ίδιο σεβασμό στον φροντιστή όπως δείχνουν και στον πρόεδρο της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές τον ακούν πολύ προσεχτικά καθώς και το ποδόσφαιρο, ο αγώνας, είναι μια μορφή πολέμου.


Αυτό το είχε δοκιμάσει και ο Gareth Southgate στο παρελθόν σε προετοιμασία της Εθνικής Αγγλίας. Είχε στείλει τους παίκτες με commandos στη φύση για κατασκήνωση και αθλοπαιδιές. Οι στρατιώτες τότε είχαν εντυπωσιαστεί με την αθλητικότητα του Kyle Walker αλλά και με την εκρηκτικότητα του Raheem Sterling.


Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι απλά ένα άθλημα, αλλά ο κάθε αγώνας για του παίκτες είναι σαν μια μικρή μάχη. Και όπως στο παρελθόν πολλές φορές έχει κερδίσει τον πόλεμο ένα αουτσάιντερ, οι παίκτες της Cheltenham μπορούν να ελπίζουν σε μια μεγάλη νίκη.



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page