top of page

Τα συλλεκτικά matchday programmes

Αν θυμάστε καλά μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου τα ματς εκείνης της αγωνιστικής στο Αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Εν τέλη και λόγω του ότι νόσησε ο Mikel Arteta με τον κορονοϊό όπως και ο Hudson-Odoi, η Αγγλική ομοσπονδία πήρε την απόφαση να μην πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια. Μία απορία που θα άκουγες σε κάποια pub αν ήταν ανοιχτή είναι ‘’και τι απέγιναν τόσα matchday programmes που είχαν τυπωθεί;’’.


Όπως καταλαβαίνεται αυτά τα προγράμματα είχαν ήδη τυπωθεί και ίσως θεωρηθούν συλλεκτικά στο μέλλον.

Για την ακρίβεια σε περίπτωση που η σεζόν ακυρωθεί το πιο κοντινό παράδειγμα θα είναι η σεζόν 1939-1940 η οποία ακυρώθηκε στις 2 Σεπτέμβρη μιας και την επόμενη μέρα κηρύχθηκε ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα θεωρούνται πλέον πολύ σπάνια και συλλεκτικά. Οι περισσότερες ομάδες λοιπόν τα έχουν κρατήσει. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες ομάδες όπως οι Rotherham και Grimsby οι οποίες τα έβγαλαν στο e-shop τους σε μειωμένη τιμή (2 λίρες για την ακρίβεια) και πήγαν αρκετά καλά οι πωλήσεις τους.

Προς το παρόν κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με αυτά τα προγράμματα αν και κάποιες ομάδες λένε πως θα τα ανακυκλώσουν. Άλλες ομάδες με μικρότερη οικονομική δυνατότητα ίσως τα αλλάξουν λίγο και τα χρησιμοποιήσουν στην επανέναρξη αν και εφόσον υπάρξει όπως είπαν.

Σε κάποια χρόνια σίγουρα θα ήταν συλλεκτικό να έχεις ένα matchday programme ενός ματς που δεν έγινε λόγω του κορονοϊού.

Πάντως εμείς παλεύουμε να βρούμε κάποια να αγοράσουμε ώστε να κληρώσουμε κάποιο ή κάποια και για εσάς

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page