top of page

Τα χρέη των ομάδων της Championship

Από χθες ένα θέμα συζήτησης στις pubs της Αγγλίας είναι οι δηλώσεις του πρώην ιδιοκτήτη της Wigan, David Sharpe, ο οποίος μέσες άκρες είπε πως η Championship είναι μια φούσκα έτοιμη να σκάσει και πως περιμένει κάποιο κάποιο κλαμπ να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της κατηγορίας.

Χαρακτηριστικά είπε πως η τωρινή Championship είναι ένα παιχνίδι τζόγου όπου οι ιδιοκτήτες βάζουν συνεχώς χρήματα με σκοπό την άνοδο και όταν δεν τα καταφέρνουν βάζουν περισσότερα, μεγαλώνοντας έτσι το χρέος της ομάδας.

Ενδεικτικό είναι πως ο Sharpe έβαζε από την τσέπη του 1 εκ. λίρες τον μήνα και η Wigan είχε το 4ο μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας.

Την σεζόν 2017-2018 οι ομάδες είχαν συνολικά απώλειες 307 εκ. λιρών και αυτό αναμένεται να είναι μεγαλύτερο τις επόμενες 2 σεζόν. Σύμφωνα με τον Sharpe δεν θα τον εκπλήξει αν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια κάποια ομάδα της κατηγορίας δηλώσει πτώχευση.

Δεν είναι πάντως λίγες οι φήμες που έλεγαν πέρυσι πως αν η Aston Villa δεν κέρδιζε την άνοδο της η επόμενη χρονιά θα την έβρισκε σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ο παρακάτω πίνακας είναι απόδειξη των παραπάνω καθώς μας δείχνει τα κέρδη και τις ζημίες των ομάδων την σεζόν 2017-2018 και όπως βλέπετε μόνο 4 ομάδες κατέγραψαν κέρδη.


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page