top of page

Τελικός FA Cup σήμερα, έτσι για να μπει καλά ο μήνας

Arsenal και Chelsea Football Club θα παραταχθούν στις 19:30 στο άδειο Wembley, με σκοπό να κερδίσουν το πολυπόθητο τρόπαιο.



Από τη μια οι Μπλε του Δυτικού Λονδίνου έχουν εξασφαλίσει τη παρουσία τους στο Champions League της επόμενης σεζόν και θέλουν το τρόπαιο για να κλείσει ιδανικά η χρονιά. Από την άλλη, οι Κανονιέρηδες του Βορειου Λονδίνου θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, η οποία εκτός από τη κατάκτηση του Κυπέλλου, θα τους εξασφαλίσει και την παρουσία στο Europa League. Αν κερδίσει η Chelsea, τη θέση αυτή θα τη πάρει η Wolves που τερμάτισε έβδομη στο πρωτάθλημα.


Η Arsenal είναι η πολυνίκης του θεσμού και μέτρα 13 κατακτήσεις, ενώ η Chelsea έχει 8. Οι δυο τους έχουν ξαναβρεθεί δύο ακόμα φορές στον τελικό. Η πρώτη ήταν το 2002 στο Κάρντιφ, όπου η Arsenal κέρδισε 2-0 με γκολ των Parlour και Ljungberg. Η δεύτερη ήταν πρόσφατα, το 2017 στο Wembley, όπου οι Κανονιέρηδες ήταν και πάλι νικητές με 2-1. Τότε είχαν σκοράρει οι Sanchez και Ramsey, ενώ για τους Μπλε ο Diego Costa.


Βάσει προϊστορίας λοιπόν, η Arsenal φαίνεται να είναι φαβορί, αλλά εδώ μιλάμε για αγγλικό ποδόσφαιρο. Προϊστορικές, στατιστικά και δεισιδαιμονίες τελειώνουν με το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα.


Πάρτε τις μπύρες σας και γράψτε μας στα σχόλια τις προβλέψεις σας για τον μεγάλο τελικό!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page