top of page

Το αοικονομικά προβλήματα που θα φέρει ο κορονοϊός

Σήμερα η Premier League έχει έκτακτη σύσκεψη για να δούμε αν τα ματς θα πραγματοποιηθούν μιας και Mikel Arteta και Hudson-Odoi βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Και κεκλεισμένων να γίνουν τα ματς στο πρωτάθλημα, οι ομάδες δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα μιας και τα τηλεοπτικά και τα γεμάτα ταμεία τους θα τις κρατήσουν.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Tranmere Rovers, Mark Palios, οι ομάδες της League One και League Two θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα.

Το μεγαλύτερο έσοδο αυτών των ομάδων όπως λεει, είναι τα εισιτήρια από τους αγώνες και τα χρήματα από τις ασφάλειες της κυβέρνησης είναι πολύ λίγα μπροστά στην ζημιά. Σε περίπτωση κλεισίματος των θυρών οι ομάδες αναμένεται να χάσουν από 150 έως 700 χιλιάδες λίρες ανάλογα την ομάδα.


Και αν ομάδες όπως οι Portsmouth ή η Tranmere Rovers έχουν χρήματα στο ταμείο για να ανταποκριθούν, υπάρχουν 5-6 ομάδες οι οποίες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα σύμφωνα με τον Palios.

Για την ακρίβεια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό να δούμε κάποια ή κάποιες ομάδες να φτάνουν στο όριο της χρεοκοπίας την επόμενη σεζόν.

Όπως και να έχει η υγεία είναι η προτεραιότητα, αλλά όπως φαίνεται το οικονομικό πρόβλημα που θα δημιουργήσει ο ιός θα είναι τεράστιο στις ομάδες των League One & League Two.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page