top of page

Το μεγάλο λάθος (;) του John Terry

O John Terry είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ιστορία της Chelsea Football Club την οποία υπηρέτησε για 19 σεζόν κατακτώντας 17 τίτλους. Όμως ο Terry θα μπορούσε να είχε κατακτήσει ακόμα περισσότερους τίτλους με την ομάδα του αν δεν επέμενε σε μια απόφαση που τελικά ήταν λάθος.


Τη σεζόν 2009-10 η Chelsea είχε κληρωθεί στο Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Μπλε είχαν πάρει μια αρκετά εύκολη νίκη στο Stamford Bridge με 4-0 όμως στο Vicente Calderon, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-2. Τα 2 γκολ για την Ατλέτικο τα είχε σημειώσει ο Sergio Aguero, ο οποίος από μικρός είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των Λονδρέζων. Για την ακρίβεια η Chelsea είχε ενδιαφερθεί αλλά τα 40 εκατομμύρια λίρες που ζήτησε το καλοκαίρι του 2009 η Ατλέτικο ήταν πολλά. Οι Drogba και Anelka ήταν σε εξαιρετική φόρμα αλλά έφταναν προς τη δύση της καριέρας τους και οι Μπλε έψαχναν κάτι πιο φρέσκο.

Η Chelsea έκανε εκ νέου πρόταση αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών τον χειμώνα του 2010 όμως η Ατλέτικο πάλι είπε όχι. O Carlo Ancelotti ήταν διατεθειμένος να αυξήσει τη προσφορά όμως ο Terry τον προέτρεψε να μη το κάνει καθώς ήθελε στην ομάδα τον David Villa, διότι πίστευε πως ταιριάζει καλύτερα. Εν τέλει η Chelsea δεν έκανε άλλη πρόταση και ο Aguero έμεινε στην Atletico.

Η συνέχεια βέβαια είναι σε όλους μας γνωστή. Ο Villa υπέγραψε το καλοκαίρι του 2010 στην Barcelona, ενώ ο Aguero το καλοκαίρι του 2011 στην Manchester City, της οποίας πλέον είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της.

Πιστεύετε πως ο Terry έκανε λάθος; Πως θα ήταν άραγε η ιστορία της Chelsea, αλλά και της Manchester City, εάν ο Kun υπέγραφε στους Μπλε το 2010;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page