top of page

Το ντεμπούτο του Calvert-Lewin

Αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των τελευταίων ημερών στην Αγγλια ειναι ο Dominic Calvert-Lewin. Αφενός γιατί λόγω της εκπληκτικής του εκκίνησης στην Premier League κέρδισε την κλήση στην Εθνική Αγγλίας και αφετέρου επειδή στο ντεμπούτο του χθες σκόραρε. Με αφορμή αυτό θα σας μεταφέρουμε μια ιστορία από το ντεμπούτο, του 17χρονου τοτε Dominic, σε αντρική κατηγορία και συγκεκριμένα στην Stalybridge Celtic η οποία ήταν σε Non-league κατηγορία τότε.


Ο Calvert Lewin λοιπόν αγωνιζόταν σε αυτή την ομάδα ως δανεικός από την Sheffield United. Για την ακρίβεια στην Stalybridge αποφάσισε να αλλάξει την θεση του από μέσος και box to box παίχτης σε καθαρό σέντερ φορ λόγω την αθλητικότητας του.

Στο πρώτο του ματς λοιπόν ως βασικός ηταν αγχωμένος και οχι ιδιαίτερα καλός στην αρχή. Σαν να μην έφτανε στο 20λεπτο δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι το οποίο του δημιούργησε τέτοιο φούσκωμα στο ένα μάτι ώστε δεν μπορούσε να δει από αυτό.

Ήξερε ομως πως αν έβγαινε έξω ίσως να μην ξαναεπαιρνε σύντομα ευκαιρία να αγωνιστεί βασικός. Έτσι έσφιξε τα δόντια και στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε 2 γκολ. Όπως έχει δηλώσει για αυτό το ματς,


''Bασικά έπαιζα με ένα μάτι γιατί το άλλο είχε κλείσει στην ουσία. Για μένα όμως τότε αυτή η εμπειρία ήταν η καλύτερη που είχα ζήσει στο ποδόσφαιρο.'' Ενδεικτικά, το σημάδι από αυτό το χτύπημα υπάρχει μέχρι και σήμερα κάτω από το μάτι του.

Εν τέλη στα επόμενα 5 παιχνίδια σκόραρε άλλα 4 γκολ και επέστρεψε στην Sheffield United. Μετά πήγε στην Northampton ως δανεικός όπου τότε εκεί προπονητής ήταν ο Chris Wilder με τον οποίο έναν χρόνο μετά πήγαν μαζί στους Blades.Ο Wilder όμως δεν τον πίστευε και τον άφησε να φύγει με μόλις 1,5 εκ. λίρες για την Everton.

Πλέον ο Ancelotti του δείχνει βίντεο του Pippo Inzaghi μιας και όπως του λέει έχουν πολλά κοινά σαν παίχτες.

Για την ιστορία η Sheffield United την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε 23 εκ. λίρες για να αγοράσει τον Brewster για σέντερ φορ.

Όπως φαίνεται δεν ήταν και το καλύτερο deal...

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page