top of page

Το πείσμα ενός 16χρονου τερματοφύλακα

Το σημερινό ποστ είναι από αυτά που τα αποθηκεύεις και ελπίζεις σε κάποια χρόνια να δικαιωθείς και να λες σε όλους ‘’σας τα έλεγα εγώ από τότε’’.

Ο 16χρονος τερματοφύλακας Dan Rose αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Everton. Θεωρείτο ένα από τα ελπιδοφόρα πρότζεκτ της ομάδας αλλά φέτος υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες όπως οι Μπαρσελόνα, η Σάλκε καθώς και άλλες διάφορες.


Συνήθως όλοι οι Άγγλοι σε αυτοί την ηλικία μένουν στο κλαμπ που τους πιστεύει και ανεβαίνουν μέχρι να φτάσουν στην πρώτη ομάδα. Ο Dan Rose όμως είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση παίχτη.

Η Σάλκε τον παρακολουθούσε αλλά ήταν μάλλον δεδομένο πως δεν θα του έκανε πρόταση. Μέχρι που ο μικρός έκανε την κίνηση ματ. Έστειλε από μόνος του ένα μήνυμα στον διαπραγματευτή της Σάλκε το εξής: ‘’To ξέρω πως η κατάσταση είναι περίεργη και τα οικονομικά της ομάδας άσχημα λόγω του ιού αλλά θέλω πολύ να φορέσω την φανέλα της ομάδας’’.

Αυτό ήταν! Η Σάλκε πείστηκε και τον πήρε στις ακαδημίες της. Ίσως είναι ένα από τα μικρά πράγματα που εν τέλη γίνονται ιστορίες χρόνια μετά όταν ο παίχτης έχει πετύχει. Ο λόγος που είμαστε σίγουροι πως ο Rose θα γίνει μεγάλος παίχτης είναι η νοοτροπία του. Σε ηλικία 16 ετών αποφάσισε να αφήσει τους φίλους και την οικογένεια του για να πάει στην πιο σίγουρη επιλογή για το μέλλον του όπως λέει.

Δεν είναι πως υποστηρίζει Σάλκε από μικρός. Αλλά ξέρει πως η ακαδημία τερματοφυλάκων της ομάδας είναι από τις καλύτερες έχοντας βγάλει τερματοφύλακες όπως οι Manuel Neuer, Jens Lehmann και Alexander Nubel. To Harvard των τερματοφυλάκων όπως το περιγράφει. Και όταν ακούς την ατάκα από ένα μόλις 16 χρονών παιδί πως ‘’είναι μία μεγάλη αλλαγή αλλά ξέρω ότι θα με βελτιώσει σαν παίχτη όμως ακόμα πιο σημαντικά θα μάθω πολλά σαν άνθρωπος’’ ξέρεις ότι κάτι υπάρχει εκει.

Το μέλλον θα δείξει…

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page