top of page

Όταν ο Ζεράρ Ουγιέ νίκησε τον θάνατο

Ο Ζεράρ Ουγιέ δυστυχώς αφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών.



Ο Γάλλος τεχνικός είχε κερδίσει όμως τον θάνατο μια φορά στην ζωή του και αυτή ήταν το 2001 όταν ήταν προπονητής της Liverpool.

Στις 13 Οκτωβρίου του 2001 στο ημίχρονο του αγώνα της ομάδας του απέναντι στην Leeds ο 54χρονος τότε τεχνικός, ένιωσε πόνους στο στήθος.


Ο Ουγιέ νόμιζε πως ήταν μια απλή γρίπη αλλα όταν ο γιατρός της ομάδας πηρε την πίεση του, του είπε να παει αμέσως στο νοσοκομείο.


Η απόφαση αυτή ήταν κρίσιμη μιας και αν περίμενε μέχρι το τέλος του ματς, η κίνηση που θα είχε λόγω του τέλους του αγώνα, δεν θα επέτρεπε στο ασθενοφόρο να φτάσει γρήγορα στο νοσοκομείο.


Η τύχη ήταν με το μέρος του Ουγιέ τότε μιας και το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε, το Broadgreen, ήταν ένα από τα μόλις τρία καρδιολογικά της χώρας. Επίσης η τύχη του χαμογέλασε και πάλι όταν ο γιατρός που εν τέλη τον χειρούργησε, θα ήταν κανονικά σε άδεια αλλα αποφάσισε να μείνει στο Liverpool γιατί ένιωθε κουρασμένος.


Τελικά η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη και ο χρόνος που του είπαν οι γιατροί για να επιστρέψει στα γήπεδα ήταν ένας χρόνος.

Όμως δεν άντεξε και επέστρεψε μετά από μόλις 5 μηνες χωρίς κανείς να ξέρει τίποτα στο ματς της Liverpool απέναντι στην Roma στο Anfield.

Η παρουσία του οδήγησε την Liverpool στην νίκη αλλά όλοι είδαν έναν ταλαιπωρημένο Ουγιέ.


Δυστυχώς δεν θα επέστρεφε ποτέ στο επίπεδο που τον είχαμε μάθει.

Αλλά κάθε οπαδός της Liverpool ξέρει πως ήταν ο άνθρωπος που επέστρεψε την ομάδα του Merseyside εκεί που αξίζει να βρίσκεται και γι'αυτό θα βρίσκεται με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας των κόκκινων.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page