top of page

Από τη League Two στην Premier League, μια Ipswich δρόμος

Έχουμε συνηθίσει τα Σάββατα στις 14:30 να βλέπουμε το πρώτο ματς της Premier League για την αγωνιστική, όμως αυτό έγινε χθες. Σήμερα όμως στις 14:30 θα δούμε μια μεγάλη μάχη στο Portman Road, μεταξύ της Ipswich και της Norwich. Οι γνώστες ξέρετε πως οι δύο αυτές ομάδες έχουν τεράστια κόντρα μεταξύ τους και αγωνίζονται στο East Anglia Derby (ή Old Farm για τους πολύ γνώστες).



Ένα από τα πρόσωπα της σημερινής αναμέτρησης, θα είναι ο Τσέχος τερματοφύλακας της Ipswich, Vaclav Hladky. O Hladky ανήκει στην ομάδα από το 2021, ενώ μόλις πριν από δυόμιση χρόνια αγωνιζόταν στη League Two και στη Salford. Μπορεί μέχρι και το τέλος της περσινής σεζόν να είχε αγωνιστεί μόλις σε 13 παιχνίδια, αλλά ο τραυματισμός του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας, Christian Walton, του έδωσε την ευκαιρία να μπει αυτός κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Φέτος δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι και έχει συνεισφέρει και αυτός με τη σειρά του στην εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας.


Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε πως νιώθει που πριν μερικά χρόνια αγωνιζόταν στη League Two, ενώ τώρα μπορεί να ονειρεύεται τη Premier League, εκείνος απλά απάντησε πως είναι στα ουράνια και απολαμβάνει τη στιγμή όσο περισσότερο μπορεί. Οι Tractor Boys έχουν μέχρι στιγμής 51 βαθμούς σε 21 παιχνίδια και βρίσκονται στη δεύτερη θέση, έναν πόντο πίσω από τη πρωτοπόρο Leicester και δέκα μπροστά από την τρίτη Leeds United! H ομάδα έδειξε και τα δόντια της στο League Cup αποκλείοντας τη Wolves τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως δεν μπόρεσε να κάνει μια ακόμα υπέρβαση και αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο από τη Fulham.


Καταλαβαίνετε όλοι λοιπόν πως το σημερινό ματς είναι κάτι το ξεχωριστό για εκείνον, αλλά και για όλη την ομάδα καθώς θα αντιμετωπίσουν ξανά τη μεγάλη τους αντίπαλο μετά από τον Φεβρουάριο του 2019. Ο Hladky νιώθει πανέτοιμος, πιστεύει πολύ στη φετινή ομάδα αλλά και στον προπονητή και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται πως θα παίξει σε μερικούς μήνες στην Premier League. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να δούμε ένα όμορφο τοπικό Αγγλικό ντέρμπι! Δείτε και το αφιέρωμά μας στο ντέρμπι: https://www.thepubtales.com/post/derby-wednesdays-east-anglia-derby


Fun Fact! Η ομάδα του Pub Tales έχει δει τον Hladky να αγωνίζεται το 2014 με τη φανέλα της Zbrojovka Brno απέναντι στη Σπάρτα Πράγας! Για την ιστορία, η ομάδα του Hladky ηττήθκε με 1-3 σε εκείνο το ματς και ο Hladky έφαγε κόκκινη κάρτα. Η ομάδα του Pub Tales δεν πτοήθηκε από την ήττα της Brno και συνέχισε το βράδυ με τοπικές Τσέχικες μπύρες.



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page