top of page

Αυτό το φιλικό Σκωτία - Αγγλία είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα


Αγγλία και Σκωτία ετοιμάζονται σήμερα για ένα φιλικό το οποίο έχει πολύ μεγάλη ιστορία πίσω του. Το βράδυ στις 21:45 στο Hampden Park θα αγωνιστούν οι δυο εθνικές ομάδες για να γιορτάσουν τα 150 χρόνια από το αρχαιότερο διεθνές ποδοσφαιρικό παιχνίδι στην ιστορία.

Ήταν 30 Νοεμβρίου του 1872 όταν Σκωτία και Αγγλία αγωνίστηκαν στο West of Scotland cricket ground και έγιναν μέρος μίας ιστορικής ημέρας για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο μιας και πήραν μέρος στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ εθνικών ομάδων. Το ματς υπολογίζεται πως παρακολούθησαν εκείνη την εποχή 2500-4000 θεατές οι οποίοι απόλαυσαν (;) ένα ματς που έληξε 0-0.


Σκίτσο από το ματς του 1872 μεταξύ Σκωτίας και Αγγλίας


Η πλειοψηφία των τότε παιχτών της Σκωτίας προέρχονταν από την μεγάλη δύναμη εκείνης της εποχής του Σκωτσέζικου ποδοσφαίρου Queen’s Park. Την ίδια ώρα την Αγγλική ομάδα στελέχωσαν παίχτες από τις Sheffield Wednesday, Crystal Palace, Notts County και την ομάδα του πανεπιστημίου του Cambridge.


Για να τιμήσουν αυτό το γεγονός, οι δύο ομάδες επισκέφτηκαν χθες το σημείο στη Γλασκώβη όπου πραγματοποιήθηκε εκείνο το ματς. Μάλιστα σήμερα το βράδυ η Αγγλία θα φορέσει στην προθέρμανση μία εμφάνιση η οποία θα ομοιάζει στη φανέλα οπού φορούσε η εθνική τους ομάδα το 1872 ενώ η Σκωτία θα φορέσει την επετειακή της φανέλα για τα 150 χρόνια από εκείνο το ματς.


Αφορμή να πιάσουμε τις μπύρες μας λοιπόν το βράδυ και να γιορτάσουμε και εμείς αυτό το παιχνίδι όπως του αρμόζει!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page