top of page

Η μέρα με τους 2 τελικούς κυπελλου

Η σημερινή ημέρα είναι πολύ ιδιαίτερη για το Αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς οι τελικοί 2 μικρότερων κυπέλλων θα γίνουν την ίδια ημέρα και στο ίδιο στάδιο, στο θρυλικό Wembley. Μιλάμε πάντα για τον τελικό του FA Trophy και του FA Vase. Να πούμε όμως λίγα λόγια για την κάθε διοργάνωση καθώς και για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό.



Στο FA Trophy αγωνίζονται ομάδες από το 5ο μέχρι και το 8ο επίπεδο της Αγγλικής ποδοσφαιρικής πυραμίδας. Η αγαπημένη μας National League (πρώην Conference) είναι το 5ο επίπεδο, ενώ η National League North και South είναι το 6ο. Η πιο πρόσφατη νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Harrogate Town η οποία κατέκτησε το τρόπαιο του 2020 πριν από λίγες ημέρες, στις 3 Μαΐου. Στον σημερινό τελικό αγωνίζεται η Hereford F.C. της National League North, απέναντι στην Hornchurch F.C. της Isthmian League Premier Division (7o επίπεδο). Στα χαρτιά φαβορί είναι η Hereford καθώς αγωνίζεται σε υψηλότερη κατηγορία, αλλά σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν.


Στο FA Vase αγωνίζονται ομάδες που παίζουν στο 9ο και στο 10ο επίπεδο της Αγγλικής ποδοσφαιρικής πυραμίδας (ναι φτάνει μέχρι και 10ο επίπεδο). Η ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο του 2020 (και αυτή στις 3/5/2021) είναι η Hebburn Town F.C.. Στον τελικό σήμερα αγωνίζεται η Binfield F.C. απέναντι στην Warrington Rylands. Και οι 2 ομάδες είναι από κατηγορίες που ανήκουν στο 9ο επίπεδο της πυραμίδας, επιπλέον και οι 2 αυτές ομάδες μετρούν πάνω από 100 χρόνια ιστορίας!

Για όσους μένουν στην Αγγλία, να ξέρετε πως και τα 2 ματς θα μεταδοθούν ζωντανά από το BT Sport ενώ κάποιοι φίλαθλοι των ομάδων θα μπορέσουν να τις δουν live μέσα στο Wembley καθώς η ομοσπονδία επέτρεψε ένα μικρό ποσοστό κόσμου. Οι υπόλοιποι θα πάρουμε τις μπύρες μας και θα περιμένουμε να μάθουμε τους νέους "μικρούς" κυπελλούχους της Αγγλίας.

Υ.Γ. επειδή έχουμε λάβει αρκετά αιτήματα, σύντομα θα ανεβάσουμε ένα άρθρο στο οποίο θα αναφέρουμε αναλυτικά το πως στήνεται η Αγγλική ποδοσφαιρική πυραμίδα, και το τι ισχύει για το κάθε κύπελλο!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page