top of page

Το Fair Play του Arsene Wenger

Σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδος, η Sheffield United υποδέχεται την Arsenal για τον προημιτελικό του FA Cup. Αυτό το ζευγάρι ξυπνάει αναμνήσεις από το Κύπελλο της σεζόν 1998-99 όταν συνέβη ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός.



Ενώ το ματς ήταν 1-1, ο τερματοφύλακας των Λεπίδων πέταξε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου επειδή ένας συμπαίκτης του είχε τραυματιστεί και ήταν στο έδαφος. Λίγο μετά, και ενώ όλοι περίμεναν πως η Arsenal θα τηρούσε το fair play και θα έδινε τη μπάλα στη United, o Kanu προχώρησε με τη μπάλα κανονικά και τη σέρβιρε στον Overmars ο οποίος σε σχεδόν άδειο τέρμα έκανε το 2-1.


Αυτό έκανε έξαλλους τους παίκτες της Sheffield, αλλά ο διαιτητής δεν μπορούσε να ακυρώσει το γκολ και έτσι η Arsenal πήρε τη νίκη και τη πρόκριση. Όμως ο Arsene Wenger μετά το τέλος του αγώνα έστειλε επιστολή στην FA όπου έλεγε πως θέλει να ξαναγίνει ο αγώνας καθώς το γκολ δεν ήταν δίκαιο.


Η FA έκανε δεκτό το αίτημα του Αλσατού, ο αγώνας ξαναέγινε και το σκορ ήταν ακριβώς το ίδιο, 2-1 υπέρ της Arsenal, αυτή τη φορά όμως χωρίς κάποιο "ιδιαίτερο" γκολ.


Ας πιούμε μια Κυριακάτικη μπύρα προς τιμήν του τίμιου πρώην coach των Κανονιέρηδων!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page